Educatie

EDUCATIE

LESSEN OP SCHOLEN

Drazans geeft al jarenlang wekelijks theater- en danslessen op een flink aantal scholen op het eiland. Hiermee bereiken we ongeveer 500 kinderen per week. We geven met name les in de kwetsbare wijken waar de sociale en economische nood hoog is.

Daarnaast heeft Drazans ook ruime expertise in het aanbieden van op maat gemaakte workshops op scholen, het opzetten en uitvoeren van theaterprojecten, het creatief ondersteunen bij een voorstelling, of het geven van een presentatietraining voor middelbare scholieren.

De lessen in de kwetsbare wijken van 't eiland worden mede mogelijk gemaakt door financiele steun van Heutink Foundation.

LEERKRACHTENTRAINING

Drazans heeft een aantal nascholingen voor het funderend onderwijs ontwikkeld op het gebied van theater en dans. Hierin worden vaardigheden bij leerkrachten aangeleerd om de creatieve, sociaal emotionele en persoonlijke ontwikkeling van kinderen te bevorderen.

EDUCATIEVE VOORSTELLINGEN

Drazans gaat actief de wijken in met sociaal maatschappelijke theater- en dansprojecten in de vorm van lessen en voorstellingen voor kinderen en jongeren. Jaarlijks wordt er een educatieve voorstelling in het Nederlands of Papiament ontwikkeld.

We geloven in de kracht van peer education: spelers van Drazans spelen dergelijke voorstellingen, waardoor zij als rolmodel fungeren voor het publiek. Zij brengen educatief maatschappelijke thema’s op een interessante, verfrissende en theatrale manier onder de aandacht.
Jong publiek heeft baat heeft bij jonge voorbeeldfiguren die hen helpen hun wereldbeeld te vergroten en zelfreflectie te ontwikkelen.

Bij alle voorstellingen wordt er prikkelend educatief lesmateriaal ontwikkeld en aangeboden aan de scholen. Door het uitvoeren van opdrachten voor en na de voorstelling gaan leerlingen zelf actief met het thema aan de slag waardoor de boodschap nog beter beklijft.