Toneel

TONEEL

VOOR KINDEREN UIT GROEP 3 EN 4 VAN HET BASISONDERWIJS

Wil je graag meer leren over theater? In onze jongste toneelgroep staan inleving, verbeelding en fantasie centraal. Samen met leeftijdsgenootjes ontdek je de verschillende facetten van toneel. We maken gekke personages, spelen scènes en duiken in de kostuum koffer. We doen spellen gericht op samenwerken, concentreren, fantaseren en presenteren.

VOOR KINDEREN UIT GROEP 5 EN 6 VAN HET BASISONDERWIJS

In deze toneelles gaat het om het gebruiken van je fantasie, om durven en om samen spelen.
Je leert wat een scène interessant maakt, welke emoties er zijn en hoe je deze groter of kleiner kunt maken. Je maakt je kennis met allerlei soorten theater: van theatersport, tot aan theater vanuit tekst of beweging. Ook gaan we aan de slag met het zelf maken, het tot leven brengen van jouw eigen fantasie.

VOOR KINDEREN UIT GROEP 7 EN 8 VAN HET BASISONDERWIJS

Tijdens deze toneellessen duiken we volop in de wereld van het theater. We spelen met vaste teksten, korte dialogen en monologen, improviseren, experimenteren en werken vanuit beweging.
Ook gaan we aan de slag met je eigen inbreng. We leren je om je eigenheid, creativiteit en vindingrijkheid in te zetten. We ontwikkelen onze eigen personages en laten deze schitteren in soaps, theaterscenes en op de catwalk.

TONEEL VOOR JONGEREN VAN 13 TOT 20 JAAR

Ben jij nieuwsgierig, werk je graag samen met andere jongeren en heb je een beetje lef? Dan ben je geknipt voor onze jongerenklas.
Deze toneellessen zitten vol met alle aspecten van het toneelspelen en maken. Van improvisatie tot aan teksttheater en van beweging tot aan scènes maken vanuit muziek. Je leert wat er komt kijken bij het spelen van toneel en het bedenken van scènes.

Naast de theaterlessen krijg je ook elke week een bijzondere workshop: zoals dans, spoken word, circus of zang.