Toneel

TONEEL

VOOR KINDEREN UIT GROEP 3 EN 4 VAN HET BASISONDERWIJS

In deze cursus voor kinderen uit groep 3 & 4 van het basisonderwijs staan inleving, verbeelding en fantasie centraal. Samen met leeftijdsgenootjes ontdek je de beginselen van toneel. Jezelf transformeren tot verschillende personages, scènes spelen en in de kostuumkoffer duiken. Maar ook spellen gericht op samenwerken, concentreren, fantaseren en presenteren.

VOOR KINDEREN UIT GROEP 5 EN 6 VAN HET BASISONDERWIJS

In deze cursus voor kinderen uit groep 5 & 6 van het basisonderwijs gaat het om het gebruiken van je fantasie, om durven en om samen spelen.
Je leert wat een scène interessant maakt, welke emoties er zijn en hoe je deze groter of kleiner kunt maken. Je gaat aan de slag met het zelf maken van theater en het tot leven brengen van jouw eigen fantasie.

VOOR KINDEREN UIT GROEP 7 EN 8 VAN HET BASISONDERWIJS

Tijdens deze cursus voor kinderen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs duiken we volop in de wereld van het theater. Je gaat ontdekken wat theater allemaal kan zijn: spelen met vaste teksten, korte dialogen en monologen, improviseren, experimenteren en werken vanuit beweging.
Je leert om je eigenheid, creativiteit en vindingrijkheid in te zetten. Je ontwikkelt je eigen personages en laat deze schitteren in soaps, theaterscenes en op de catwalk.

TONEEL VOOR JONGEREN VAN 13 TOT 20 JAAR

Ben jij nieuwsgierig, werk je graag samen met andere jongeren en heb je een beetje lef? Dan ben je geknipt voor onze jongerenklas.
Deze toneellessen zitten vol met alle aspecten. Van improvisatie tot aan teksttheater en van beweging tot aan scènes maken vanuit muziek. Je leert wat er komt kijken bij het spelen van toneel en het bedenken van scènes.

Naast de theaterlessen krijg je ook elke week een bijzondere workshop: zoals dans, spoken word, circus of zang.