Team

TEAM DRAZANS SCHOOLJAAR 22/23

Inet Arts - Dansdocent en Directeur

Danskind, zo noemde mijn moeder mij. Vanaf jongs af aan danste ik door het huis, in de tuin, bij balletjuf Joan, bij elke weekafsluiting op de basisschool. Na mijn opleiding bij Codarts Rotterdam voor Docent dans was ik van 1998 t/m 2013 eigenaar van ‘De Balletschool’ in Arnhem (NL). In deze periode heb ik ook verschillende samenwerkingsprojecten gedaan met theatermaker Peter Löhr van 'De Geheime Goudvis'. Deze projecten hebben mijn liefde voor theater en vooral ook 'interdisciplinair werken' aangewakkerd. Over de grenzen van je eigen vak kijken, samenwerken en verbinden.
Ik hoop met mijn werk, als docent en als leidinggevende, anderen te kunnen inspireren en te helpen met hun ontwikkeling. Van plezier beleven aan dansen en spelen, tot het ontwikkelen van je talenten; van het ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn tot aan het leren en durven presenteren van jezelf aan anderen. Maar ook de begeleiding van jong volwassenen die - net als ik - van hun passie hun beroep willen maken. Aan de ene kant gaat dat om de jongeren van 't eiland helpen op hun weg naar een vervolgopleiding in het buitenland, maar ook docenten in opleiding van verschillende theatervakopleidingen uit Nederland, hier op 't eiland begeleiden in het laatste stukje van hun opleiding tot theaterdocent en -maker.

Maaike Kempers - Theaterdocent en Bestuur

Tijdens mijn opleiding docent theater aan de HKU Theater maakte ik een voorstelling bij La Tentashon met jongens van Brasami. Mijn eerste kennismaking met Curaçao. Het eiland raakte me. De dynamiek, de warmte van de mensen, de mogelijkheden én de uitdagingen op het gebied van theater & educatie.

Vanaf 2010 woonde ik op het eiland en was verbonden aan Drazans, waarbij ik het stokje in 2011 overnam van oprichter Etta Andrea. In de jaren die volgden ging de focus naar het ontwikkelen van sociaal maatschappelijke projecten in kwetsbare wijken van het eiland. Daarnaast zetten we als school in op talentontwikkeling samen met partners in Nederland omdat we veel potentie zagen bij de jeugd. Verschillende leerlingen van Drazans werden in de jaren die volgden aangenomen bij theateracademies in het buitenland.
Inmiddels staat er een volwaardige jeugdtheaterschool met een bevlogen team die op allerlei plekken theater maakt, kinderen prikkelt en vele samenwerkingsverbanden aangaat met partners op het eiland. Op dit moment kijken we over de grenzen van ons eiland en verbinden we ons aan de andere eilanden binnen de Cariben.

Ik ben er van overtuigd dat theater kinderen en jongeren kan stimuleren, verbinden en inspireren. En soms kan laten zien dat de wereld meer mogelijkheden heeft dan dat zij kennen vanuit de omstandigheden waarin zij opgroeien. Talloze kinderen en jongeren heb ik in de afgelopen jaren vanuit Drazans kunnen volgen in hun creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Theater heeft de levens en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren op Curaçao in positieve zin veranderd. Daar ben ik trots op. Ik hoop nog lang bij te kunnen blijven dragen aan deze bijzondere jeugdtheaterschool.

Michelle Thielman - Theaterdocent

Mijn naam is Michelle Thielman. Ik ben op Curaçao geboren en getogen maar ik had altijd acteer ambities. Met heel veel moeite kwam ik op een theateropleiding in Nederland. Ik heb als profiel sociaal artistiek gekozen omdat ik heel veel waarde hecht aan gemeenschappen om mij heen.

Ik ben afgestudeerd als docent theater ArtEZ Zwolle, en sindsdien werk ik bij Drazans jeugd theaterschool. Naast het geven van theaterlessen in Pietermaai, houd ik mij vooral bezig met de sociale projecten van Drazans. Ik geef les op basisscholen in de meer kansarme wijken van het eiland en werk mee aan het project ODE AAN DE WIJK in Wishi Marchena.

Tijdens mijn opleiding was mijn missie om Curaçaose kinderen te faciliteren om in een theateropleiding te komen, en ik kan zeggen dat ik nu al mijn doel bereikt heb!

Liselot van den Boogaard - Dansdocent

Ik ben Liselot van den Boogaard. Met veel enthousiasme en betrokkenheid geef ik de les Kleutermix, werk op de wijkscholen en help waar kan op kantoor.
Ik heb de opleiding tot Docent dans afgerond aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem (NL), en gebruik graag veel beweging in mijn lessen. Ik werk graag met álle leeftijden en verschillende soorten mensen met diverse achtergronden, wat ervoor zorgt dat er altijd nieuwe situaties en ideeën ontstaan.
​Daarnaast creëer ik mijn lessen zoveel mogelijke ontwikkeling voor alle leerlingen, zowel technisch als creatief, gepaard met veel plezier. Leren is belangrijk, maar plezier staat voorop!
Ik houd van positiviteit en streeft ernaar dat iedere leerling eigenaarschap voelt en zich af en toe ergens over kan verwonderen.