Team

TEAM DRAZANS

Inet Arts - Dansdocent en Directeur

Danskind, zo noemde mijn moeder mij. Vanaf jongs af aan danste ik door het huis, in de tuin, bij balletjuf Joan, bij elke weekafsluiting op de basisschool. Na mijn opleiding bij Codarts Rotterdam voor Docent dans was ik van 1998 t/m 2013 eigenaar van ‘De Balletschool’ in Arnhem (NL). In deze periode heb ik ook verschillende samenwerkingsprojecten gedaan met theatermaker Peter Löhr van 'De Geheime Goudvis'. Deze projecten hebben mijn liefde voor theater en vooral ook 'interdisciplinair werken' aangewakkerd. Over de grenzen van je eigen vak kijken, samenwerken en verbinden.
Ik hoop met mijn werk, als docent en als leidinggevende, anderen te kunnen inspireren en te helpen met hun ontwikkeling. Van plezier beleven aan dansen en spelen, tot het ontwikkelen van je talenten; van het ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn tot aan het leren en durven presenteren van jezelf aan anderen. Maar ook de begeleiding van jong volwassenen die - net als ik - van hun passie hun beroep willen maken. Aan de ene kant gaat dat om de jongeren van 't eiland helpen op hun weg naar een vervolgopleiding in het buitenland, maar ook docenten in opleiding van verschillende theatervakopleidingen uit Nederland, hier op 't eiland begeleiden in het laatste stukje van hun opleiding tot theaterdocent en -maker.

Maaike Kempers - Theaterdocent en Bestuur

Annemiek Funneman - Theaterdocent

Ik ben Annemiek! Je kan me vinden in de zee (boven of onder water), in de natuur met twee gekke honden, tussen vrienden of bij Drazans. Ik ben bij Drazans bezig met theater voor kinderen en jongeren: een voorstellingen makend, lessen gevend of plannen smedend op kantoor.
Ik studeerde aan ArtEZ Zwolle voor Docent theater. Met het theater buiten de gebaande paden treden:spelen in ziekenhuizen, bejaardenhuizen, in bussen, in watertorens of andere gekke plekken en steeds wat verder.
Na het afstuderen reisde ik voor diverse theater/ontwikkelingswerkprojecten naar Zuid Afrika, China, Taiwan, Amerika, Spanje en nu sinds twee jaar weer neergestreken op Curaçao. Met het doel om hier te blijven.
Ik voel me thuis, dankzij de prachtige kinderen en jongeren die ik elke dag mag ontmoeten. De smeltkroes, alle culturen en alle verschillen, ik vind ze prachtig. En de mogelijkheden van het eiland. De mooiste plekken die erom vragen om dingen te maken en te laten zien. Als docent wil ik verbinden, het wij-gevoel, elkaar ontmoeten en iedereen laten ontdekken wat hij waard is, dichterbij de ander en dichterbij jezelf komen en een beetje helpen groeien. Theater is het middel bij uitstek voor meer vrijheid, meer plezier, meer empathie en meer fantasie.

Michelle Thielman - Theaterdocent

Mijn naam is Michelle Thielman. Ik ben op Curaçao geboren en getogen maar ik had altijd acteer ambities. Met heel veel moeite kwam ik op een theateropleiding in Nederland. Ik heb als profiel sociaal artistiek gekozen omdat ik heel veel waarde hecht aan gemeenschappen om mij heen.

Ik ben afgestudeerd als docent theater ArtEZ Zwolle, en sindsdien werk ik bij Drazans jeugd theaterschool. Naast het geven van theaterlessen in Pietermaai, houd ik mij vooral bezig met de sociale projecten van Drazans. Ik geef les op basisscholen in de meer kansarme wijken van het eiland en werk mee aan het project ODE AAN DE WIJK in Wishi Marchena.

Tijdens mijn opleiding was mijn missie om Curaçaose kinderen te faciliteren om in een theateropleiding te komen, en ik kan zeggen dat ik nu al mijn doel bereikt heb!

Liselot van den Boogaard - Dansdocent

Ik ben Liselot van den Boogaard. Met veel enthousiasme en betrokkenheid geef ik de les Kleutermix, werk op de wijkscholen en help waar kan op kantoor.
Ik heb de opleiding tot Docent dans afgerond aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem (NL), en gebruik graag veel beweging in mijn lessen. Ik werk graag met álle leeftijden en verschillende soorten mensen met diverse achtergronden, wat ervoor zorgt dat er altijd nieuwe situaties en ideeën ontstaan.
​Daarnaast creëer ik mijn lessen zoveel mogelijke ontwikkeling voor alle leerlingen, zowel technisch als creatief, gepaard met veel plezier. Leren is belangrijk, maar plezier staat voorop!
Ik houd van positiviteit en streeft ernaar dat iedere leerling eigenaarschap voelt en zich af en toe ergens over kan verwonderen.

Zenna Roos - Speler Theater Talentenklas

Ik ben Zenna en ik ben bij Drazans terecht gekomen omdat ik opzoek was naar een leerzame ervaring. De verschillen in cultuur en hoe deze doorschemeren bij de kinderen en in de kunst maakt het voor mij heel erg tof.
Ik heb de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen gevolgd in Utrecht (NL) en ben voor in de toekomst hongerig naar een theateropleiding. Maar voor nu wil ik eerst genieten, ervaren en leren in de praktijk.
Bij Drazans begeleid ik de Junior Talentenklas, doe ik mee aan de Theater Talentenklas en ga ik mee naar de wijkscholen!

Marije de Haan - Docent in Opleiding

Ik ben Marije en ik studeer dit jaar af aan de opleiding docent theater op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, Nederland. Komende maanden houdt ik mij bezig met het talententraject en geef ik zowel les op de jeugdtheaterschool als bij de wijkscholen op Curaçao. Als docent en theatermaker hecht ik veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Ik vind het mooi als leerlingen in mijn lessen kunnen ontdekken wie ze zijn en dat ze op hun eigen niveau en tempo kunnen groeien.

Liselot Nakken - Docent in Opleiding

Mijn naam is Liselot Nakken en student docent theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Ik ben de aankomende 4 maanden te zien bij Drazans voor mijn stage. Ik ga hier lessen geven aan kinderen en jongeren op de wijkscholen en aan de leerlingen van Drazans. Ook ga ik mee bezig houden met ODE AAN DE WIJK samen met Michelle, een theaterproject in de wijk Wishi Marchena.

Ik ben naar Curaçao gekomen om te ontmoeten, en het verkennen van een nieuwe onbekende omgeving. Het zelfstandig zijn trekt mij heel erg. Graag wil ik mijn perspectief op theater verbreden en die van de jongeren en kinderen op het eiland. Ik hoop voor hen nieuwe deuren te openen in de projecten die ik hier uitvoer en de samenwerkingen die ik aan ga binnen mijn vak theater!