Educatieve Voorstellingen

EDUCATIEVE VOORSTELLINGEN

BIG PRESSURE

Voor deze voorstelling werkten wij samen met dansschool Turning Point aan deze bijzondere educatievoorstelling voor kinderen van het eiland. Acteurs van de talentenklas van Drazans en dansers van Turning Point speelden van 7 tot en met 12 april gezamenlijk de voorstelling ‘Big Pressure’ voor ruim 500 kinderen. Leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas van negen scholen krijgen de mogelijkheid te kijken naar deze danstheatervoorstelling, welke gebaseerd is op het boek Big van Mireille Geus.
‘Big Pressure’ gaat over de druk die je kunt ervaren binnen een vriendschap.

‘Big pressure’: zeg daar maar eens nee tegen!’

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met financiele steun van Samenwerkende Fondsen Caribisch Gebied.

SUPERPOWERS NOW!

In november '20 speelden we deze interactieve educatievoorstelling over normaal versus anders zijn.

Wie ben ik? Wat is normaal en wie bepaalt dat? Waar moet of wil ik aan voldoen? Welke juiste keuzes moet of wil ik maken?

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met financiele steun van Samenwerkende Fondsen Caribisch Gebied.

RESPECT!

“Het leslokaal blijft hoe het is, de leerlingen zitten waar ze altijd zitten, maar toch gebeurt er iets magisch in dit lesuur.
Theater in de klas laat leerlingen de kracht van theater ervaren en spreekt tot de verbeelding van de leerlingen.”

Begin 2019 ontwikkelde Drazans het project RESPECT! om binnen het basisonderwijs aandacht te geven aan verschillende vormen van respect en het uiten van sociale vaardigheden door middel van theater. Om deze doelstellingen te bereiken is een forumtheatervoorstelling ontwikkeld waarin 10 spelers van Jeugdtheaterschool Drazans (jongeren van 11 t/m 19 jaar) vier scènes over respect speelden voor kinderen in het basisonderwijs (groep 5 t/m 8).

Forumtheater is een vorm van participatie-theater waarbij de toeschouwers het spel in de scène stil mogen leggen door stop te roepen. Binnen dit project mochten leerlingen het spel stilleggen wanneer zij een situatie respectloos vonden. Op dat moment mag de toeschouwer één van de acteurs in de scène vervangen en de situatie op zijn eigen wijze voortzetten.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met financiele steun van Samenwerkende Fondsen Caribisch Gebied.