OVER DRAZANS

OVER DRAZANS

OVER DRAZANS

Drazans is een eigentijdse jeugdtheaterschool op Curaçao voor kinderen en jongeren van 4 en 20 jaar. Leskwaliteit, spelplezier, individuele aandacht en uitdaging staan in onze lessen en projecten voorop!
De kinderen en jongeren waarmee we werken komen uit alle sociale, culturele lagen en milieu’s van het eiland.

Als school willen we zowel een artistieke als maatschappelijke bijdrage leveren aan de jeugd van het eiland. We geloven erin dat elk kind de mogelijkheid moet krijgen om in aanraking te komen met kunsteducatie en zich daarin zou moeten kunnen ontwikkelen als het daar de motivatie en/ of het talent voor heeft.
Hier maken we ons sterk voor!

Kenmerkend voor Drazans is dat we met een jong, fris en bevlogen team werken die creativiteit en eigenheid bij leerlingen stimuleert. Altijd proberen we aan te sluiten bij de beleefwereld van de kinderen of jongeren waarmee we werken.

Sinds de oprichting in 2009 hebben we ons werk op allerlei terreinen verstevigd en uitgebreid. Naast de lessen op onze leslocatie , geven we wekelijks theater- en dansles aan 500 kinderen van het eiland, maken we educatief, maatschappelijke voorstellingen in wijkcentra, ontwikkelen we op ongewone locaties op het eiland prikkelende jeugdvoorstellingen en geven we nascholingen theater en dans aan leerkrachten.
Daarnaast zijn we in de afgelopen jaren samenwerkingsverbanden aangegaan met partners in Nederland om uit te wisselen, te inspireren en talenten op het eiland verder te kunnen begeleiden.

We zijn constant op zoek naar nieuwe samenwerkingen en vernieuwing!
Graag bundelen we in de aankomende jaren onze krachten met andere theaterorganisaties op de andere eilanden.

Wil jij iets betekenen voor Drazans als vrijwilliger, sponsor, theatermaker?
Of wil je bij ons op les?
Neem dan contact op met ons!