Performances

PERFORMANCES

LOST IN PAGES

Op 25 mei 2024 speelden alle leerlingen van Jeugdtheaterschool Drazans mee in de de eindpresentaties van de voorstelling ‘Lost in Pages’ gemaakt door alle docenten en opgevoerd in de gymzaal van onze leslocatie.

Een familievoorstelling waarin allerlei verschillende verhalen door elkaar gespeeld werden. 'De zusjes Kaft' (gespeeld door de theaterdocenten en stagiaires van Drazans) stonden in de weggeefhoek, wachtend op iemand die hen wilde kopen. Het wachten duurde ze te lang, en geïnspireerd door de verhalen die ze zagen braken ze uit!

HET HOEKJE AAN HET EINDE VAN DE WERELD

Op 8 & 9 december 2023 speelden alle jongeren van Jeugdtheaterschool Drazans mee in de voorstelling ‘Het Hoekje aan het einde van de Wereld’ gemaakt door Inet & Jikki bij Landhuis Vredenberg.

Een familievoorstelling waarin de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt. Over een jongen die verstrikt raakt in zijn eigen droom. Hij gaat op zoek naar zijn eigen evenbeeld om terug te kunnen keren naar de werkelijkheid. Gaat dit hem lukken…?

NOS T’EI MUDA

Op zaterdag 27 mei 2023 speelde Jeugdtheaterschool Drazans:
Nos t’ei muda

''Verhuizen is herinneringen koesteren
Afscheid nemen
Wegvliegen naar nieuwe avonturen''

In deze eindpresentatie van Jeugdtheaterschool Drazans waren alle groepen te zien, samen met de groep van Kids in Motion, een groep van DoReMusic en een bijdragen van maskers & poppen van Artis Magistra.
Een diverse voorstelling met een looproute langs alle verschillende lokalen omgetoverd tot decors voor de verschillende verhalen over het thema 'verhuizen'.

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS

In december 2022 hebben 17 jongeren van Drazans een voorstelling gespeeld.

De voorstelling ging over een mysterieuze brand die een huis vernietigt en de ouders doodt. Violet, Klaus en Sunny worden onder de hoede van hun verre "familielid" Graaf Olaf geplaatst.

Maar hij is in de verste verte geen familielid maar een acteur en oplichter die vastbesloten is om het familiefortuin van de Beaudelaires te stelen...

E MISTERIO DI BOLO

EINDELIJK WEER EEN EINDPRESENTATIE MET ALLE LEERLINGEN VAN DRAZANS.
Drazans wordt 18 jaar. Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien, dat is Drazans! De vrienden hebben alles geregeld: slingers, ballonnen en de leukste mensen van Curaçao zijn uitgenodigd. Maar waar is eigenlijk de taart?
De vrienden schakelen het Ministerio di Bolo in. Wie heeft de taart stiekem opgegeten of misschien zelfs gestolen? Was het de bakker zelf of zijn het misschien toch die onheilspellende figuren uit de toekomst?
Zou de taart echt verdwenen zijn? Of kunnen we toch nog een stukje proeven…

PINOKKIO

EEN FAMILIEVOORSTELLING OVER EEN MEISJE...VAN HOUT. HAAR NEUS GROEIT ALS ZE IETS VERTELT DAT NIET WAAR IS.
Een normale schooldag verandert in een dag vol avonturen. Kan Pinokkio de verleiding weerstaan?

In januari 2021 was de try-out van deze voorstelling voor eigen publiek. Helaas was meer niet mogelijk vanwege Corona.
Hopelijk gaan we deze voorstelling in de toekomst nog voor groot publiek spelen. Maar hier kun je alvast genieten van wat foto's.

LAMPJE

EEN VERHAAL OVER DE ZEE

Over een vuurtoren op een eiland. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles mis gaat.

MAAR VOORAL OVER DAPPER ZIJN EN MEER KUNNEN DAN JE OOIT HAD GEDACHT.

Twee keer is deze bijzondere voorstelling uitgesteld! Daarom hebben we in april 2021 besloten de voorstelling te verfilmen. Dankzij financiele steun van Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied konden wij in juni met de opnames starten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze ontroerende film geïnspireerd op het gelijknamige boek van Annet Schaap.

SHUSHU

In november en december 2020 speelden 9 spelers van Drazans in de tuin van Bloemhof de voorstelling Shushu, naar het gelijknamige boek van Elodie Heloise.

Op een dag verliest een pasgeboren geitje haar moeder en haar thuis.
De kunukero zwaait nog met zijn stok en schreeuwt haar na: ‘SHUSHU.. !’
Middenin de mondi zit Shushu. Door een zee van tranen ziet ze niet dat bij haar voorpoten een heer is komen zitten, een hagedis met een halve staart.
‘Aangenaam, mijn naam is Sir Railyson Gemaikel Blobleu....’
‘Mijn naam is Shu-hik-shu’ huilt Shushu.
‘Dag Shu-hik-shu!’

Over de durf om jezelf te zijn, ook al ben je anders!
Over dat je niet altijd moet geloven wat je ouders zeggen.
Over je staart verliezen en over jezelf aankijken in de spiegel.
Over het vinden van een vriend en het terugvinden van een broer.
Over weggaan en thuiskomen.

Shushu is een troostrijke ode aan het anders zijn!

ALADDIN

In juni 2019 speelden spelers van Drazans de voorstelling Aladdin.
In de sprookjesachtige omgeving van klooster Scherpenheuvel kwam het het verhaal van Aladdin tot leven.

SPIEGELTJE SPIEGELTE