Missie en Visie

Drazans stimuleert de artistieke, persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren op Curacao. Dit doen we met lessen in toneel, dans en musical. Momenteel krijgen 150 leerlingen wekelijks les op Drazans, in Kura di Arte - Pietermaai.

Daarnaast geeft Drazans prikkelende workshops tijdens de vakanties en speelt zij jaarlijks een aantal professionele jeugdvoorstellingen, gespeeld door onze productiegroep. Deze worden uitgevoerd op de meest bijzondere locaties van het eiland; van zoutpannen tot landhus - van kerk tot groot plein.  Jaarlijks bezoeken ruim 1500 kinderen en volwassenen deze voorstellingen.

Tijdens schooluren geven onze professionele vakkrachten wekelijks 600 leerlingen toneel- of dansles op een groot aantal lokale scholen, verspreid over het eiland. Vooral in die wijken waar kinderen niet vanzelfsprekend in aanraking komen met theater of dans.

Via de betoverende invloed van theater wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen,  sociale vaardigheden en creativiteit en fantasie ontwikkeling van kinderen en jongeren op het eiland.

Drazans creëert een  multi-culturele omgeving waarin kinderen kunnen groeien en zichzelf kunnen ontplooien. Samenwerken, het vertrouwen in jezelf en het ontwikkelen van je eigen talenten, dat is waar Drazans voor staat.

Ieder kind op Curacao zou daar de kans voor moeten krijgen!