Lessen op Scholen

LESSEN OP SCHOLEN

LESSEN OP SCHOLEN

Drazans geeft al jarenlang wekelijks theater- en danslessen op een flink aantal scholen op het eiland. Hiermee bereiken we ongeveer 500 kinderen per week. We geven met name les in de kwetsbare wijken waar de sociale en economische nood hoog is.
In deze lessen is er ruimte voor creativiteit, emotie en samenspel. Kinderen worden gestimuleerd zelf oplossingen te bedenken, zelf creatief na te denken en te fantaseren. Met deze lessen doen we een appèl op de ontwikkeling van de ‘zelfredzaamheid’ van het kind.
We zien het zelfvertrouwen van kinderen groeien, er ontstaat meer verdraagzaamheid en begrip tussen kinderen in de klas, stille kinderen bloeien op. Onze vakkrachten proberen, waar kan, aan te sluiten op de thema ‘s van de leerkrachten uit de klas.

De lessen op deze scholen worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Samenwerkende Fondsen Caribisch Gebied en Active Chance en Heutink Foundation.

Daarnaast heeft Drazans ook ruime expertise in het aanbieden van op maat gemaakte workshops op scholen, het opzetten en uitvoeren van theaterprojecten, het creatief ondersteunen bij een voorstelling, of het geven van een presentatietraining voor middelbare scholieren.

Wilt u ook een een theaterproject bij u op school? Neem contact op voor een voorstel op maat.