PREMIERE LAMPJE THE MOVIE

DRAZANS JEUGDTHEATERSCHOOL PRESENTEERT VRIJDAG 3 DECEMBER OM 18.30U DE PREMIERE VAN LAMPJE IN THE MOVIES OTROBANDA!
Een theaterfilm geïnspireerd op het gelijknamige jeugdboek van de schrijfster Annet Schaap, gespeeld door 14 jonge acteurs van de jeugdtheaterschool. Een film voor zeerovers en piraten, voor veroveraars en mislukkelingen, voor angsthazen en lefgozers, voor onderwaterduikers en watertrappelaars.

Lampje. Een verhaal over trouw zijn en niet opgeven. Over een meisje dat eigenlijk Emilia heet, maar omdat haar moeder ook zo heet, door haar vader liever Lampje genoemd wordt. Zo denkt haar vader iets minder aan zijn grote liefde, die is gestorven. Om nog meer te vergeten, drinkt hij. Lampje helpt haar vader zo goed en kwaad als ze kan door de vuurtoren te beklimmen en het licht aan te steken. Maar dan laat Lampje per ongeluk de lucifers een keer in het water vallen en gaat de vuurtoren niet aan. Een schip slaat op de rotsen en Lampje wordt verbannen naar Het Monsterhuis. Ziet ze haar vader ooit terug?

‘Lampje’ is een hoopgevende vertelling, gefilmd op de mooiste plekjes van het eiland Curaçao.
Fort Beekenburg speelt de rol van De Vuurtoren en het quarantaine huis de rol van Het Monsterhuis.
En de zee? Zij speelt de hoofdrol. En niet te vergeten de 14 unieke eilandkinderen die op geheel eigen wijze de verschillende rollen vertolken in meerdere talen.

Kaartjes: te koop bij Jeugdtheaterschool Drazans in Pietermaai, Van den Tweel Zeelandia & Jan Thiel
Filmtijden: Première vrijdag 3 december 18.30 uur en zaterdag 4 december 15.00 & 16.00 uur bij The Movies Otrobanda.