Vorige Projecten

VORIGE PROJECTEN

Drazans wil graag dat kinderen voor wie kunst niet of minder vanzelfsprekend is, kennis kunnen maken met bv dans en toneel. Jaarlijks werkt Drazans met kinderen uit een (kansarme) wijk of school aan een jeugdvoorstelling: voor kinderen, door kinderen. Zo wordt goed zichtbaar hoeveel talent, lef en doorzettingsvermogen de kinderen op dit eiland hebben. We nodigen dan andere scholen of naschoolse opvang uit kansarme wijken uit om te komen kijken.

Hieronder vindt u een greep uit onze voorgaande projecten in de diverse wijken van het eiland:

‘Pasku ku e rei’- Bonam en diverse andere wijken

Deze Papiamentstalige voorstelling vertelt over een koning die sinds tien jaar weduwnaar is en verbitterd is geworden. Hij stuurt elke dag om zes uur de kok en de lakei naar huis, hoewel die graag ’s avonds spelletjes met hem zouden willen doen. De koning is niet meer vrolijk. Alles is veranderd sinds zijn vrouw er niet meer is. Iedere avond praat hij tegen zijn goudvis, de vis die van zijn vrouw was. Het is bijna Kerstmis en de koning is helemaal alleen. Dan besluit hij op zoek te gaan naar een vriend, iemand die hem gezelschap kan houden. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk….. De 10 getalenteerde kinderen uit Bonam speelden deze voorstelling 3x op hun eigen school – Kolegio Iris Bruyning. Daarnaast ging de voorstelling op tournee langs naschoolse opvang locaties in verschillende wijken.

‘E mucha muhe i e dragon’ – Brievengat

In december 2014 maakte Drazans ism kinderen van de Prof. Dr. Ic. Van Houteschool het Papiamentstalige sprookje ‘E mucha muhe i e dragon’.
In het spannende kerstsprookje is de hoofdrol weggelegd voor het dappere en bijzondere meisje Kimberley. Als zij op een dag een prins tekent in de klas, in plaats van de strafregels die ze moet schrijven, verschijnt er plotseling een echte prins. Hij vraagt Kimberley om hulp om de draak te verslaan die in zijn land Fantasia al jaren Kerst verpest door alle cadeautjes en de kerstboom in brand te spuwen. Kimberley gaat de strijd aan met de boze draak. Ruim 600 leerlingen van verschillende basisscholen en naschoolse opvang waren uitgenodigd om naar de voorstelling te komen kijken.

‘Theaterroute Helden’ – Pietermaai

Op 30 en 31 mei 2015 organiseerde Drazans een sprankelende theaterroute dwars door Pietermaai. Om de wijk kennis te laten maken met de jeugdtheaterschool werd er voor gekozen om op verschillende locaties in Pietermaai presentaties van kinderen en jongeren te laten plaats vinden. O.a.de locaties Scuba Lodge, BijBlauw, NAAM en t Klooster vormden dit jaar het decor van deze theaterwandeling. Het publiek kon hierbij van plek naar plek lopen waarbij de mooiste plekjes getoond werden.
In deze avontuurlijke route speelden kinderen van 6 tot 18 jaar theaterscènes en performances over hun helden. Superhelden, goden, maar ook gebeurtenissen in het verleden komen hierbij aanbod. Wie is uw held?