Huidige Projecten

Heutink Foundation & Samenwerkende Fondsen Cariben

theater en dans in de kansarme wijk

Momenteel werkt Drazans het hele schooljaar  in 9 kansarme wijken op Curaçao. Op verschillende scholen geven wij dans- en toneelles aan diverse klassen van groep 3 tm groepen 8. Hiermee bereiken wij wekelijks ruim 600 kinderen.

Toneel spelen, dansen en zingen zorgen voor sociaal-emotionele ontwikkeling van mensen. Juist bij de jeugd – de toekomst van het eiland- is het belangrijk dat zij zich op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Om de kinderen van het eiland wereldburgers te maken, is het nodig om hen handvatten te bieden! Door onze lessen vergroten we de ontwikkelingskansen van de kinderen in kansarme wijken op deze scholen en in deze wijken.

Binnen de toneel of danslessen stimuleren we kinderen het gereedschap te ontwikkelen om met zelfvertrouwen te durven spelen en te presenteren.

De scholen waar Drazans de lessen geeft zijn:

Kolegio Dodo Palm – Seru Fortuna,  Schotborghschool – Koraal Specht, Kolegio San Dominico- Montana, Prinses Margriet School– Buena Vista, Kolegio San Dominico – Monana, Chaya Willems- Kustbatterij, Maduro School – Stenen Koraal, St Albertus College – Kustbatterij, Sta Rosa da Lima – Nieuw Nederland.

Grote dank aan onze sponsoren die dit werk mogelijk maken: de Heutink Foundation & Samenwerkende Fondsen Cariben