Masterclass

MASTERCLASS

WEEK ZONDER NAAM CURAÇAO

In januari 2020 was de eerste editie van WEEK ZONDER NAAM CURAÇAO!
De Week Zonder Naam is al jaren een jaarlijks terugkerend project binnen de theatervakopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU); een interdisciplinair spel- en maakproject waar alle 1e en 2e jaars studenten aan deelnemen.
SINDS JANUARI 2020 KUNNEN TALENTVOLLE JONGEREN OP CURAÇAO OOK MEE DOEN!

In één week wordt er door studenten in Nederland én talentvolle jongeren op Curaçao gewerkt aan verschillende performances, van concept tot uitvoering. Aan beide kanten van de oceaan starten jongeren vanuit een gezamenlijk maatschappelijk artistiek thema. Jongeren uit verschillende kunstdisciplines - theater, dans, spoken word, visual art en muziek - worden gemixt om zo extra uitdaging en inspiratie te creëren.

Week Zonder Naam Curaçao is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Prins Bernhard Cultuurfons Caribisch Gebied en Fonds voor Cultuurparticipatie.

MASTERCLASSES

Hoe kun je putten uit verschillende media en vakgebieden als maker en speler? Op welke praktische manier kunnen jongeren zelf uitgedaagd worden over hun eigen vakgebied heen te kijken als deelnemer om zich te verrijken?

Jaarlijks organiseert Drazans minimaal twee Masterclasses interdisciplinair werken. Lokale en internationale professionals werken met talenten in theater, dans, muziek, circus of spoken word.

In mei 2020 werkten Tania Kross (muziek) en Johanna Franco Zapata (visual arts) samen met het docententeam van Drazans met talentvolle jongeren aan de vraag:
Wie ben ik? En wat wil ik dat anderen van mij zien?
Twee zondagen van 12u tot 17u maakten de jongeren mooie, interessante maskers en werd er gezongen en geacteerd.

Houdt onze socials in de gaten voor de volgende Masterclass!

De masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Fonds voor Cultuurparticipatie.