Masterclass

MASTERCLASS

WEEK ZONDER NAAM CURAÇAO

De Week Zonder Naam is al jaren een jaarlijks terugkerend project binnen de theatervakopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU); een interdisciplinair spel- en maakproject waar alle 1e en 2e jaars studenten aan deelnemen.

IN JANUARI 2020 VOND DE EERSTE EDITIE VAN DE WEEK ZONDER NAAM OP CURAÇAO PLAATS!

Sindsdien wordt er jaarlijks in één week in januari door studenten in Nederland én talentvolle jongeren op Curaçao gewerkt aan verschillende performances, van concept tot uitvoering. Aan beide kanten van de oceaan starten jongeren vanuit een gezamenlijk maatschappelijk artistiek thema. Jongeren uit verschillende kunstdisciplines - theater, dans, spoken word, visual art en muziek - worden gemixt om zo extra uitdaging en inspiratie te creëren. In de WZNC zijn er coaches vanuit allerlei disciplines, achtergronden en kunstinstellingen betrokken.

Wil jij meedoen aan de de volgende editie in januari? Neem contact met ons op!

Week Zonder Naam Curaçao is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Prins Bernhard Cultuurfons Caribisch Gebied en Fonds voor Cultuurparticipatie.

MASTERCLASSES

Hoe kun je putten uit verschillende media en vakgebieden als maker en speler? Op welke praktische manier kunnen jongeren zelf uitgedaagd worden over hun eigen vakgebied heen te kijken als deelnemer om zich te verrijken?

Jaarlijks organiseert Drazans minimaal twee Masterclasses interdisciplinair werken. Lokale en internationale professionals werken met talenten in theater, dans, muziek, circus of spoken word.

In mei 2021 werkten Tania Kross (muziek) en Johanna Franco Zapata (visual arts) samen met het docententeam van Drazans met talentvolle jongeren aan de vraag:
Wie ben ik? En wat wil ik dat anderen van mij zien?
In twee zondagen werd er gewerkt vanuit de cross-over tussen zang, theater en visual arts. Hoe kun je als speler, maker of performer andere disciplines toevoegen binnen je eigen discipline?

Houd onze socials in de gaten voor de volgende Masterclass!

De masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Fonds voor Cultuurparticipatie.